«Alex Redline» S.R.L. - Articole


România, Bucureşti,
Sectorul 3, str.Catanoaia 33,
Pavilion Administrativ, parter, biroul 3

«Alex Redline» S.R.L.

Articole

Utilizarea de adeziv poliuretanic pentru reparaţia camioanelor (camionetelor)

prin exemplul adezivului bicomponent Kestopur PL-240, produs de compania Kiilto (Finlanda)

Reparaţia planificată a camioanelor se efectuiază în majoritatea cazurilor ca urmare a uzurii naturale.

Cel mai complicat lucru, în acest sens, este reparaţia podelei camionului, care poate fi împărţită în restaurarea pardoselei şi reparaţia capitală a acesteia. Reparaţia poate fi efectuată în cazul uzurii mecanice sau stratificării podelei, distrugerea grinzilor transversale, distrugerea podelei din cauza ruperii dispozitivului de fixare a cuplării etc.

Adeziv poliuretanic bicomponent Kestopur PL-240 poate fi utilizat în ambele cazuri, dar cel mai efficient este în reparaţia capitală a podelei cu înlocuirea totală sau parţială a pardoselei.

Adezivul Kestopur PL-240 este un adeziv universal, potrivit pentru lipirea oricăror materiale. Pe lângă aceasta, atunci când este aplicat pe o suprafaţă orizontală, constituie un material de umplutură şi formează o suprafaţă netedă, durabilă şi elastică.

La reparaţia capitală a podelei camionului, pardoseala utilizată se înlătură, după aceasta cu ajutorul adezivului bicomponent se formează pardoseala nouă de auto-nivelare.

Pentru protecţia adăugătoare a podelei deseori se foloseşte placajul laminat, care se lipeşte perfect cu stratul inferior format din adezivul poliuretanic bicomponent Kestopur PL-240, compoziţia adezivului joacă rolul atât de fundament cât şi de agent de lipire.

Conform datelor noastre, pentru formarea podelei unui vagon folosind adezivul Kestopur PL-240, este nevoie de aproximativ 100-120 kg de amestec (adeziv+întăritor).

Adezivul Kestopur PL-240 se utilizează şi în reparaţia pereţilor dubei, în calitate de adeziv pentru construcţii, cu ajutorul căruia se lipesc elementele panourilor sandwich cu trei sau cinci straturi.

De asemenea, datorită proprietăţilor sale universale, adezivul Kestopur PL-240 este utilizat cu succes în reparaţia diferitor defecte de construcţie, atât la camioane, cât şi la orice maşină.

Utilizarea materialelor de etanşare bazate pe MS-polimer în reparaţia automobilelor

În orice maşină există garnituri de cauciuc, deseori sunt garniturile dintre două piese metalice. Garniturile îşi pierd proprietăţile sale elastice cu timpul, devin rigide, se usucă, se rup. Pentru reparaţia pieselor din cauciuc se utilizează agentul de etanşare, care poate fi utilizat şi la lipirea materialelor din metal, sticlă, porţelan, ceramică etc.

Agentul de etanşare este o substanţă moale, care la contactul cu aer se usucă şi se transformă într-un strat de cauciuc elastic şi solid. Materialele de etanşare diferă prin proprietăţile sale şielementul chimic de bază – silicon, poliuretan, butilcauciuc, polimer silil-modificat (SMP, MS-polimer).

MS-polimer - este ultima generaţie de polimeri, încorporează durabilitatea poliuretanului şi rezistenţa la influenţele externe ale siliconului. Agentul de etanşare pe baza de MS-polimer nu-şi pierde proprietăţile sale sub acţiunea razelor UV şi este utilizat de regulă pentru etanşare externă.

Compania KIILTO (Finlanda) oferă materiale de etanşare pe baza de MS-polimer: KIILTOFLEX N10 şi KIILTOFLEX K.

Materialele de etanşare serie KIILTOFLEX constituie masă adezivă elastică monocomponentă, bazată pe tehnologie nouă de polimeri. Produsul este utilizat pentru lipirea şi etanşarea construcţiilor (inclusiv suduri), care necesită întărire rapidă a adezivului. Se foloseşte pentru caroserii de camioane, rulote, autobuze şi trenuri. Are adeziune perfectă cu suprafeţe de piatră, beton, majoritatea metalelor, lemn, sticlă şi suprafeţe vitrate, precum şi cele pe baza de epoxid şi polyester.

PROPRIETĂŢI

 • monocomponent;
 • întărire rapidă;
 • aderenţă excelentă la diferite materiale - deseori fără prelucrarea separată a suprafeţei;
 • rostul de adeziv foarte elastic şi în acelaşi timp durabil;
 • nu conţine izocianaţi, PVC sau solvenţi;
 • aproape fără miros;
 • rezistenţă chimică înaltă (soluţii diluate);
 • rezistenţă la razele UV şi condiţii atmosferice;
 • se aplică cu uşurinţă la temperaturi scăzute;
 • aproape fără contracţie;
 • poate fi vopsit cu majoritatea vopselelor solubile în apă (testaţi întotdeauna înainte de vopsire).

Agentul de etanşare este disponibil sub formă de cartuş de 290 ml şi ambalaj moale de 600 ml.
Culorile disponibile – alb, gri şi negru.

Adezivul poliuretanic bicomponent in construcţii

Domeniile de aplicare a adezivului bicomponent Kestopur PL-240, de la construcţii şi montarea bazinelor până la lipirea pietrelor naturale.

Adezivul poliuretanic bicomponent se utilizează cu succes şi în domeniul construcţiei, indeosebi acolo unde este necesar să asigurăm un rost de lipire rezistent. Se recomandă pentru lipirea placilor ceramice, panourilor din plastic, articolelor din PVC, cauciucului pe orice suprafaţa.

Datorita rezistenţei sale la acţiunile atmosferice, adezivul Kestopur PL-240 se foloseşte la lipirea fasiilor de gazon artificial, dar în special pentru fixarea rostului în acea parte a terenului unde se afla marcajul.

Un alt domeniu de aplicare a adezivului bicomponent Kestopur PL-240 este lipirea pietrei naturale şi decorative pe faţadele caselor, acolo unde suprafaţa se supune permanent ciclurilor de ingheţ-dezgheţ, temperaturilor ridicate, precipitaţiilor şi unde alţi adezivi pe baza de ciment nu corespund cerinţelor tehnice.

Adezivul Kestopur PL-240 se mai utilizează pentru montarea covoarelor pe baza de cauciuc, pe baza de vinil, a parchetului, articolelor metalice, ceramica, placi din pluta neprelucrate, laminatului.

La montarea placilor ceramice şi a mozaicului in interiorul bazinelor, acolo unde suprafeţele se afla permanent sub acţiunea apei sau a mediului agresiv, utilizarea adezivului Kestopur este de neinlocuit.

Cornierele şi fasiile metalice decorative pe faţade, placaj decorativ pe baza de pluta sau polistiren, de asemenea pot fi montate cu ajutorul adezivului Kestopur PL-240.

Adezivul se potriveste ideal pentru placari din marmura naturala, onix şi alte minerale care au proprietatea de a-şi modifica dimensiunile şi au o porozitate sporita.© 2011-2017 «Alex Redline» S.R.L.